EGY NAP EGY KÉP

2010. szeptember 18., szombat

EGY NAP EGY KÉP

Várkert -Bazár 2010.
Az 1872 -ben Ybl Miklós tervei alapján megépült majd a két világháborút is túlélt Várkert-Bazár az elmúlt 20 évben az enyészet martalékává vált. Jutott itt mindre pénz, csak a város egy kiemelkedő építészeti és szórakoztatási központjától vonták meg a felújítást. Gondosan lekerítették, bedeszkázták, megtámasztották, lelakatolták és a kulcsokat alaposan eldugták.
Vajon évente a sok feleslegesen megrendelt mondvacsinált tanulmányi szerződésekből mennyit kellett volna csak kihagynia a fővárosi városvezetésnek, hogy az így felszabadult összegekből az elmúlt 20 évben akár kényelmesen is felújíthatták volna a Parkot.
Különös szégyenfolt ez a város közepén a turizmus egyik fő ütőerén. A városnéző buszok tömkelege is itt halad el, és a látványnak köszönhetően hordja szét országimázsunkat a nagyvilágba.
Erre nincs és nem is lehet magyarázat, mint ahogy megbocsátani sem lehet ezt a tudatos lezüllesztést. Az meg kész csoda, hogy legalább ez az ingatlan megúszta a korrupt privatizációs hullámot.
Jelenleg is rohad, erre pedig még rá is segítenek. Valamilyen homokhoz hasonló de ruhafoszlányokkal teli  30-40 köbméternyi sittet hordtak a tetőszerkezetre, amely esőkor jól megszívja magát és mint egy szivacs szép lassan és folyamatosan ereszti a levét szétrohasztva az épület tetejét. Azon sem csodálkoznék ha ez valamilyen veszélyes anyag lenne. Nem ártana valamilyen illetékes hatóságnak ennek is utána járnia.